Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

Τί σκέφτεσαι αστέρι μου;

Ανάβω ένα τσιγάρο, πίνω μια γουλιά καφέ, σερφάρω στο διαδίκτυο και διαβάζω αγαπημένα blog.  Μου δίνουν τροφή για γραφή.  Μου έλειψε όλο αυτό.  Μου έλειψε η ελευθερία του λόγου, έστω και του γραπτού.  Ξαφνικά έχω τόσα πολλά στο μυαλό μου, από την τηλεόραση που έγραψε η Μαρίνα, από το facebook που έγραψε ο Στέλιος μέχρι το σχόλιο για τη ζήλια της Faraona.  Και άλλα τόσα που θέλω να μοιραστώ. 

Ανάβω δεύτερο τσιγάρο, ξαναπίνω καφέ.  Σκέφτομαι τον Βαλεντίνο (αυτόν τον άγιο μη χέσω) και δεν έχω και κανένα μπαλκόνι να πηδήξω.  Σκέφτομαι το σπίτι που θέλει συγύρισμα και το τηλέφωνο που περιμένω από μια δουλειά “Θα είναι άραγε θετική ή αρνητική απάντηση;”.  Σκέφτομαι το αμόρε που δουλεύει σαν σκυλί και έχει 5 μήνες να πληρωθεί.  Οικονομική κρίση σου λέει ο άλλος.  Και το τσιγάρο αργοσβήνει, ο καφές μισός και το μαλλί σαν γαμώ το κεράτό μου.
Σκέψη
Ανάβω τρίτο τσιγάρο, γράφω-σβήνω, δεν το έχω σήμερα.
Τελικά βρίσκομαι στις ίδιες, περσινές-προπέρσινες καταστάσεις με διαφορετικό φόντο.  Ξανασκέφτομαι και το συμπέρασμα είναι “Μην το σκέφτεσαι κοπέλα μου, ζήστο".  Πάντα ακολουθούσα πιστά το μότο μου “Η ζωή είναι πολύ μικρή” και εγώ τη σκοτώνω με καφέ και τσιγάρο.  Τα ΜΜΕ, η τηλεόραση και τα περιοδικά βρίσκονται εκεί για να μας υπενθυμίζουν ότι ήμαστε πιόνια.  Το facebook απλά δεν το χρησιμοποιήσαμε σωστά, θα μπορούσε όντως να είναι ο συνδετικός κρίκος μιας e-παρέας και η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που δεν πρέπει να φτάνει στη λύπη και στο φθόνο.  Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μέσα μας, αρκεί να μπορούμε να την ελέγξουμε.
Τελικά η πολύ σκέψη μπορεί να βλάψει εσάς και τους γύρω σας.  

8 σχόλια:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Γειά σου estrella,
πρώτη φορά βολτάρω απο το blog σου και μου φαίνεται πολύ όμορφο εμφανισιακά.Κάποια στιγμή θα"κάνω μάτι"και τις υπόλοιπες αναρτήσεις σου..
Οσο για το θέμα του παρόντος post έχω να σου πώ οτι οι σκέψεις σου με έχουν απασχολήσει και μένα κατα καιρούς αλλά δεν έβγαλα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο συμπέρασμα.Εμαθα να ευχαριστω τον ΘΕΟ μου που μου έχει χαρίσει όλα όσα έχω(καλή υγεία π.χ.)και να είμαι υπερήφανος για όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα.
Αν έρθουν και τα ανεκπλήρωτα κάποια στιγμή καλώς να έρθουν.Αν δεν έρθουν και πάλι μια χαρά θα είμαι!
Οσο για τα ΜΜΕ είναι στο χέρι μας να μην μας χρησιμοποιούν σαν τα πιόνια τους απλά σαμποτάροντας αυτά που θέλουν να περνάνε.Ελα όμως που έχουμε έλλειψη παιδείας..
Καλό Σ/Κ να έχεις και καλώς σε βρήκα!

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Λοιπόν κυρία μου, αν νόμισες, ότι γύρισες και θα γράφεις μια ανάρτηση την εβδομάδα, γελάστηκες!:ΡΡ Μας έλειψες που μας έλειψες, φρόντισε να αναπληρώσεις τα κενά!

Estrella is little miss Greeky είπε...

Νίκο, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όσο για τις υπολοιπες αναρτήσεις δεν είναι και πολλές, ε?
Μου αρέσει που ευχαριστείς τον Θεό για όσα σου έχει χαρίσει. Λίγοι το κάνουν, τουλάχιστον μέσα στο ιντερνετ!! Καλή εβδομάδα και θα τα πούμε blogger.
Γιωργία, όταν έχω χρόνο δεν έχω έμπνευση και το αντίθετο. Θα αναπληρώσω αλλά πρώτα πρέπει να ενημερωθώ, να δώ τί έγινε με εσάς. Έχω χάσει πολλά? Πάει καιρός...χαίρομαι που σου έλειψα γιατί και εμένα μου λείψατε πολύ. Επίσης χαίρομαι γιατί επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι δικτυακές σχέσεις μπορούν να διαρκέσουν, εμείς εδώ δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και μας ενώνει το Internet, αυτό το ιντερνετ που πολλοί κατηγορούν.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Τον δικό μου ΘΕΟ ευχαριστώ estrella.Δεν ξέρω αν πιστεύουμε στον ίδιο όμως αλλα δεν εχει σημασια!
Οσο για τις αναρτήσεις πρόσεξα περισσότερο το περιτύλιγμα και δεν πρόσεξα οτι έχεις κάνει άλλη μια ανάρτηση.Οπότε είναι πολύ νωρίς για να αποκτήσω γνώμη όμως η πρώτη εντύπωση απο αυτά τα 2 post είναι θετική.
Υ.Γ.:Στο internet υπάρχουν άτομα που δεν πιστεύουν σε κάποιον ΘΕΟ,υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ΑΛΛΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ Η ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να το λενε για να μην σχολιαστούν,υπάρχουν άλλοι που παίζουν ΘΕΑΤΡΟ και παρουσιάζουν ενα διαφορετικό προφίλ που καμία σχέση δεν έχει με τον πραγματικό τους εαυτό ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΕΣΤΟΙ((αδερφάρες τους λέω κάτι τέτοιους και τους σιχαίνομαι ταυτόχρονα) και υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι που ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ και δεν φοβούνται να τον αποκαλύψουν!
Καλό βράδυ estrella μου και καλή εβδομάδα να έχεις!

venceremos είπε...

καλως σε βρήκα Εστρέλλα με το ωραίο όνομα και το ραφινάτο μπλογκ.
για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν!!
τα δείγματα ειναι φερέλπιδα..
φιλιά καρυστινά

Marina είπε...

Καλημέρα και καλώς σε βρήκα. Μ' αρέσει που σκέφτεσαι, που κρίνεις και συγκρίνεις. Η πολύ σκέψη ίσως να βλάπτει, η έλλειψη σκέψης επίσης ίσως να βλάπτει, το τι βλάπτει και τι όχι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Τα ΜΜΕ υπάρχουν για να διαμορφώνουν συνειδήσεις όσων θέλουν να αφήνουν τους άλλους να τους διαμορφώνουν, το facebook έχει απίθανη πλάκα - προσωπικά μ' αρέσει πάρα πολύ να μιλάω καθημερινά με όσους και όσες έχω εκτιμήσει στα μπλόγκς αλλά αλλού - φαντάσου βρήκα άτομα απο το σχολείο!!, μιά γλυκιά παρέα. Οσο για τη ζήλια είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης.

Estrella is little miss Greeky είπε...

Venceremos, thank you για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να μη σε απογοητεύσω.
Μαρίνα, χαίρομαι για την επίσκεψή σου. Για το facebook θα συμφωνήσω, εγώ ξανασυναντήθηκα με το σόι μου εκεί μέσα. Και η ζήλια είναι όντως ζήτημα αυτοπεποίθησης και κάποια στιγμή θα γράψω για αυτό. Νοιώθω ότι το έχω ανάγκη.

faraona είπε...

ψψψψτ!!!
Αδικο εχω?
Και η Μαρία η κουτση ζηλεύει δηλαδη ...κι εμεις οτι κανουν ολες θα κάνουμε?
Τρελλοί χαζοί στον Αγιο Παντελεήμονα αστραφτερή μου?
ΟΟΟΟΟΟΧΧΧΙΙΙΙ!!!!
πΟΤΕΕΕΕ!!!!!
Εμεις θα κάνουμε την διαφορά ...και ναι θα πουλάμε και μούρη αμα λάχει γιατι μας αξίζει κι όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν πειράζει ...εχει κι αλλού μανταρινιές που κάνουν αγγουράκια....
χιχιχι!!!

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...