Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2009

Χωρίς βίσμα η Ελλάδα δεν πάει μπροστά....

Γελάω...σκέφτομαι, μόλις τώρα διάβαζα τα blog σας και το τελευταίο που διάβασα αφορούσε τις εκλογές...ο γκρινιάρης έγραψε ένα πολύ ωραίο άρθρο και με έβαλε σε σκέψεις.

Θυμήθηκα την περίοδο των εκλογών, τα νεύρα των φανατικών, τους δήθεν να λένε στην παρέα "μή μιλάτε για πολιτικά" λές και δεν τους αφορά. Όλους όσους δεν ήξεραν κανέναν άλλο λόγο να υπερασπιστούν το κόμμα τους παρά μόνο "δεν θα πάρω σύνταξη...δεν θα πάρω αύξηση..." , εκείνους που τις εκλογές τις μετατρέπουν σε πόλεμο με λίγα λόγια. Κάποτε ίσως οι εκλογές να ήταν ένας αγώνας, ένας πολιτικός αγώνας για το συμφέρον του πολίτη, του κράτους, της Ελλάδος. Τώρα πια οι περισσότεροι κοιτάνε το δικό τους συμφέρον, οπότε είναι διπρόσωπο από μέρος τους να υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια ένα κόμμα που σήμερα είναι με το μέρος του και αύριο όχι. Τουλάχιστον μη μιλάς, μη λές τίποτα, δήλωσε "Δ/Ξ, Δ/Α".

Έπειτα ενοχλούμαι με όλους όσους είναι ακόμα της άποψης πως η ψήφος είναι μυστική, όχι δεν είναι μυστική, είναι δικαίωμά μας είτε να την κρατήσουμε μυστική είτε να την αποκαλύψουμε. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιηθούμε, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να στιγματιστούμε. Βέβαια το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Γιατί να μην πολιτικοποιηθούμε και γιατί να μην στιγματιστούμε, το έχεις σκεφτεί? Γιατί σου λέει μετά θα σε λένε κουμούνι, πασόκια, δεξιό, αριστερό αρχ... κλπ. Γιατί αργότερα αν βρείς βίσμα στο Πασόκ και έχεις δηλώσει ΝΔ δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει το "βίσμα", άκου εδώ. Άρα το πρόβλημα είναι το βίσμα και από πότε παρακαλώ είναι σωστό να έχεις βίσμα? Από πότε το βίσμα είναι μέρος του πολιτικού αγώνα? Όχι, δεν θα έπρεπε να υπήρχε βίσμα, θα έπρεπε να παρέχοντε ίσα δικαιώματα σε όλους, θα έπρεπε το κράτος να έχει ήδη σκεφτεί τρόπους να επωφελούντε όλοι.


Και ύστερα πάρε και αυτούς που ενώ ψήφισαν ΝΔ υποστηρίζουν τώρα το Πασοκ. Άλλοι γλύφτες από εκεί. Άποψή μου είναι ότι την Ελλάδα η κρίση δεν την επηρέασε όπως στις υπόλοιπες χώρες (ήμασταν ήδη σκατά από μόνοι μας), επίσης πιστεύω πως σκάνδαλα οποιουδήποτε χαρακτήρα είχαμε και επί εποχή Πασοκ (άρα τα ίδια σκατα και από εκεί). Αν τώρα, λέω άν ο κύριος Παπανδρέου καταφέρει να μας βγάλει από τις λάσπες μπράβο του και θα του συμπαρασταθώ με μια ψήφο στις επόμενες εκλογές. Αυτό δεν θα σημαίνει ότι βρήκα βίσμα αλλά ότι ακολουθώ το κόμμα που θα κάνει ένα βήμα για μια καλύτερη Ελλάδα. Άλλωστε εγώ είμαι το μέλλον αυτού του τόπου και έχω δικαίωμα να μην είμαι φανατική νεο δημοκράτισα ή φανατική πασοκτζού. Έχω δικαίωμα να είμαι φανατική Ελληνίδα και θα υποστηρίξω το καλό αυτού του τόπου, είτε αυτό λέγεται Πασόκ είτε ΝΔ. (Αν και δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα δύο κόμματα).

Αυτό που με κάνει να γελάω σκεφτόμενη όλα αυτά, είναι ότι από τη στιγμή που βγήκε το Πασόκ εγώ πήρα αύξηση, βρέ λές το αφεντικό να έχει "βίσμα" στο Πασόκ?

2 σχόλια:

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Εχω χρόνια να ψηφίσω, το σταμάτησα πολύ πριν φύγω εκτός Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια, δεν ασχολούμαι καθόλου με τα κόμματα. Την πολιτική την βλέπω όπως λες κι εσύ, όποιος κάνει ένα βήμα μπροστά την Ελλάδα, αξίζει την στήριξη όλων μας. Οσο όμως υπάρχουν σκάνδαλα και βύσματα, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει. Και δυστυχώς, αυτή η νοοτροπία των ανθρώπων θα εξακολουθεί να υφίσταται. Ελάχιστοι είμαστε αυτοί που δεν κυνηγήσαμε κάποια στιγμή, μια θέση στο Δημόσιο, κακά τα ψέματα. Και οι περισσότεροι περιμένουν να βγει ένα κόμμα για προσωπικό τους συμφέρον και όχι για το καλό της χώρας. Βέβαια, τα ίδια σκατά είναι κι αλλού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Οταν οι ίδιοι βάλουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό μας, τότε θα γίνουν βήματα μπροστά. Καλημέρες!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...