Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2012

Άλλη μια ευκαιρία...

Όταν κάποιες καταστάσεις σου θυμίζουν κάποιες άλλες που έχεις ήδη ζήσει στο παρελθόν και ξέρεις το αποτέλεσμά τους, όταν δεν περνάς καλά και γνωρίζεις τι είναι αυτό που σε κάνει δυσαρεστημένο τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις όλα σου τα χαρτιά.  Να ξεκαθαρίσεις τους προβληματισμούς σου και να επιλέξεις το δρόμο που θα πάρεις.  
Ο δρόμος θα είναι ανηφορικός ή κατηφορικός.  Εγώ διάλεξα τον δρόμο της ανηφόρας, μίλησα, ξεκαθάρισα, απαίτησα και παραδέχτηκα και τα δικά μου λάθη.  Δυστυχώς, μόνο σε λίγες περιπτώσεις φταίει μόνο ο ένας, συνήθως όλοι βάζουμε το χεράκι μας.
Αν όντως υπάρχει κάτι καλό σε αυτή τη σχέση, θα φανεί, θα το καταλάβουμε, δεν μπορεί.  Δώσαμε άλλη μια ευκαιρία και από τη μεριά μου θα είναι και η τελευταία.  Τα προβλήματά μας είναι απλά, καθημερινά καβγαδάκια που όμως πηγάζουν μέσα από ουσιώδες διαφορές στους χαρακτήρες μας.  Διαφορές που ίσως είναι αφορμές για μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.  

Το σημαντικότερο όμως είναι, να είσαι συνειδητοποιημένος για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.  Δεν είναι ούτε θέμα αγάπης, ούτε έρωτα, ούτε πόθου.  Όταν ένα ζευγάρι κατευθύνεται στα σκαλιά της εκκλησίας, δεν το κάνει με την προοπτική του διαζυγίου (τι είχαμε τι χάσαμε, πάμε και βλέπουμε, αν δεν μας αρέσει κάνουμε πίσω), το κάνει με την προοπτική δημιουργίας οικογένειας.  Πρέπει να είσαι σίγουρος (όσο σίγουρος μπορείς να είσαι), ότι ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να κάνεις οικογένεια και μπλα-μπλα-μπλα ολοκληρώνει τον άνθρωπο που αντικρίζεις στο καθρέφτη.  
Αυτό για μένα σημαίνει, πως κάθε μαλακία που θα κάνω εγώ, θα την διορθώνει με χαρά το ταίρι μου και το αντίστοιχο.  Αν για κάθε μαλακία που κάνω εγώ ή εκείνος, έχουμε πρόβλημα στο σπίτι, ή αν για κάθε τι που μας προβληματίζει δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση και αφήνουμε τη βρύση να τρέχει, το νερό θα στερέψει και ο λογαριασμός θα είναι φουσκωμένος, με πιάνεις?
Οπότε συνεχίζω την γάμο-ερευνά μου!@

7 σχόλια:

sunnefoula είπε...

H τελευταία παράγραφος τα συνοψίζει όλα...
Εύχομαι καλές αποφάσεις :)

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Χμμμ, να διαφωνήσω λιγάκι? Ενα ζευγάρι κατευθύνεται στα σκαλιά της εκκλησίας, γιατί θέλει να είναι μαζί και να μοιραστεί τη ζωή με ό,τι συνεπάγεται. Εφόσον προκύψει δημιουργία οικογένειας (για μένα δεν είναι η οικογένεια, αυτοσκοπός του γάμου, ακόμα καλύτερα. Ο άνθρωπος που επιλέγεις να παντρευτείς, είναι ένας ολόκληρος άνθρωπος, με τα ίσια του και τα στραβά του, όπως κι εσύ. Δεν είναι υποχρεωμένος να σε ολοκληρώσει ή να καλύψει τα κενά σου, όπως κι εσύ δεν υποχρεούσαι κάτι τέτοιο. Τίς μαλακίες μας, τις κάνουμε και τις πληρώνουμε πάντα μόνοι μας (νόμος της φύσης). Μπορεί ο άλλος να τις αποδεχτεί, να τις συγχωρήσει,να το περάσει στο ντούκου, αλλά δεν νομίζω ότι θα μας τις διορθώσει και με χαρά κιόλας. Ψάχνουμε και βρίσκουμε, συνοδοιπόρους, συντρόφους, ανθρώπους δηλαδή που θα βαδίζουν δίπλα μας και θα ακουμπάει ο ένας στον άλλο. Και όταν ο συνοδοιπόρος είναι ο κατάλληλος, λύσεις θα βρίσκονται πάντα και το νερό δεν θα στερέψει ποτέ. Το σημαντικό (και δύσκολο), είναι να γίνει ευκολότερη η συνύπαρξη δύο ανθρώπων με ουσιώδεις διαφορές.
Μήπως έχεις αγχωθεί λιγάκι με τα του γάμου, παρεμπιπτόντως? Οπως και να έχει την άκρη θα την βρεις, δεν σε φοβάμαι:)

ria είπε...

ζόρικα τα πράγματα...

καλό κουράγιο, δύναμη, ειλικρίνεια, παραδοχή και αποδοχή!

μα π άνω από όλα να υπάρχει καλή διάθεση. αυτό είναι απαραίτητο.

Stou είπε...

Γιωργία, δεν διαφωνώ μαζί σου και δεν νομίζω ότι διαφωνούμε. Εγώ απλώς τα έχω απλοποιήσει λίγο στα γραπτά μου. Εννοώ: αν πεις ότι ανεβαίνεις τα σκαλιά της εκκλησίας είναι σίγουρο ότι θές να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου με αυτόν τον άνθρωπο και από εκεί και πέρα ίσως κάνεις και οικογένεια. Όμως σίγουρα δεν λές παντρεύομαι έτσι γιατί σου κάπνισε, τουλάχιστον όχι εγώ, πρέπει να είναι λίγο βαθύερο. Και σίγουρα, δεν παντρεύεσαι ένα μισό άνθρωπο αλλά ολόκληρο, όμως πρέπει να γεμίζει τα κενά σου, δεν πρέπει? Σίγουρα δεν εννοώ ότι θα διορθώνει τις δικές μου μαλακίες ή εγώ τις δικές του αλλά εγώ σαν μαλακία εννοώ "άφησα την βρύση του νερού να τρέχει". Πήγαινε λοιπόν και κλείστη, έκανα μια μαλακία, αν είναι για αυτό να γίνεται της π...φαντάσου τι θα γίνει για κάτι σοβαρότερο. Και αυτό είναι που με προβληματίζει, δεν μπορώ να αγχώνομαι για βλακείες όταν υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Στα δύσκολα δηλαδή δεν θα μας έβλεπα καθόλου καλά. Όμως είμαι σίγουρη πως αν βρούμε τη λύση μας στις μαλακίες που τις θεωρούμε εύκολες θα τα καταφέρουμε και στα δύσκολα. Δεν ξέρω, μπορεί να έχω αγχωθεί λίγο, αλλά όχι τόσο στο θέμα γάμου, ίσως στο θέμα "οικογένεια". Είναι κάτι που το περιμένουν όλοι από εμάς και δεν ξέρω...θα γράψω κάποια στιγμή μπας και καταλάβω.

Stou είπε...

Συννεφούλα και Ρια, σας ευχαριστώ πολύ και ναι, υπάρχει διάθεση...νομίζω δλδ. χαχα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Δυναμη και εμπιστοσυνη να εχετε και ολα θα πανε καλα.
Να εχεις εναν ομορφο μηνα απο αυριο.

Stou είπε...

Καλό μήνα και σε σένα Skroutzako.

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...