Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2011

Υπάρχει πάντα μία εσωτερική φωνή.


Εμπιστέψου την.
Μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιος είσαι και τι θέλεις να γίνεις, τι άνθρωποι σου αρέσουν και για ποιο λόγο.  Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αλλάζουν επειδή εσύ αλλάζεις. Ωριμάζεις.
Αλλά βαθιά μέσα, είσαι απλά εσύ.Εσύ όπως ήσουν μωρό, όπως ήσουν σαν παιδί, και εσύ όπως είσαι τώρα.
"Επιτρέψτε μου να ακούω εμένα και όχι τους άλλους", έγραψε  η Γετρούδη Στάιν. Είναι λογικό να εξετάζουμε τις συμβουλές και τις απόψεις των άλλων αλλά μην αφήνουμε τον θόρυβο τους να πνιγεί την εσωτερική μας φωνή. Και μην αφήνεις τον τρόπο που μερικές φορές μιλάς ή συμπεριφέρεσαι μπροστά σε άλλους να σε κάνει να ξεχάσεις ποιος είσαι, όταν είσαι μόνος, όταν είσαι πραγματικά εσύ.  Και άραγε γιατί προσποιούμαστε μπροστά στους άλλους;  Γιατί δεν είμαστε απλά εμείς;
"Μπορεί να ζήσεις μια ζωή και στο τέλος, να μάθεις περισσότερα για άλλους ανθρώπους από ότι ξέρεις για τον ίδιο σου τον εαυτό".  Γνώρισε λοιπόν με τον εαυτό σου.  Συντονίσου με τα όνειρά σου και εκτίμησε  αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις.
"Όσο πιο πολύ μου αρέσει ο εαυτός μου, το λιγότερο θέλω να προσποιούμαι ότι είμαι κάποιος άλλος" δήλωσε η Jamie Lee Curtis.  Κάτι θα ξέρει.
Ο καθένας μπορεί να είναι ένας από το πλήθος.

6 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

Το ταξίδι για την αυτογνωσία είναι το πιο δύσκολο και συναρπαστικό που θα κάνει ποτέ ο καθένας από μας.

Stou είπε...

Και το πιο συναρπαστικό είναι ότι είναι ταξίδι αγνώστου προορισμού.

Ουφ! είπε...

πολύ ωραίο ποστ...

Stou είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Ουφ...κοκκινίζω.

ola de palabras... είπε...

"Γιατί δεν είμαστε απλά εμείς;"
Τι να πω; Από ανασφάλεια; Γιατί θέλουμε να γινόμαστε αποδεκτοί;
Είναι κάτι που το συνήθιζα παλαιότερα, αλλά μετά από μια ηλικία αποφάσισα ότι τα πράγματα είναι απλά. Είμαι αυτό που είμαι και τελείωσε! Και έπαψα να προσποιούμαι για να με συμπαθούν οι γύρω μου. Δεν έχω χρόνο για τέτοιες συμπεριφορές πλέον!
Καλημέρα!

Stou είπε...

Καλημέρα Αθηνά, είναι ακριβώς όπως τα λές. Το θέμα είναι όντως απλό. Να είμαστε όπως εμείς αισθανόμαστε καλά. Και να αποδεχτούμε το πως ακριβώς είμαστε και να το σεβόμαστε, γιατί στην τελική μόνο έτσι θα μας σεβαστούν και οι άλλοι.

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...