Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι η αρχή ενός ειδυλλίου που διαρκεί μια ζωή

Αγάπησε τον εαυτό σου. Αγάπησε τα πράγματα που κάνουν εσένα εσένα.Οι αξίες σου και τα ταλέντα σου και τα ρούχα σου, η μύτη σου. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, μπορείς να δεις τη ζωή σου με αυτοπεποίθηση. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, μπορείς να πεις ό, τι θές, όπως το θες, να πας όπου θες.
Ο κόσμος μπορεί να είναι σκληρός, και μερικά από τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων εκεί έξω θα προσπαθήσουν να σε ρίξουν. Μην τους ακολουθήσεις.  Κάνε πράγματα που σε κάνουν περήφανη και λάβε περηφάνια για ότι κάνεις. Και για αυτό που είσαι.
Ποια είσαι τέλος πάντων; Τι σε κάνει εσένα; Πώς είσαι; σαν τα αδέλφια σου και τους γείτονες και τους φίλους σου; Πώς είσαι διαφορετική; Αν ήσουν εσύ ένας μυστικός θαυμαστής του εαυτού σου, τι είναι αυτό που θαυμάζεις πιο πολύ στον εαυτό σου;
"Μεγάλο λάθος μου, το σφάλμα για το οποίο δεν μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου", Ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε, "είναι ότι μια μέρα έπαψα να επιδιώκω την ατομικότητα μου."  Συνέχισε να ψάχνεις την ατομικότητα σου. Συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου. Γίνε ο εαυτός σου. Μπορεί να αισθάνεσαι καλύτερα όταν όλοι ντύνονται και ενεργούν όπως όλοι οι άλλοι, αλλά είναι μεγαλειώδες να είσαι διαφορετική, να είσαι μοναδική, να είσαι εσύ.
Σε ολόκληρο το κόσμο υπάρχει μόνο ένα εγώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκπληκτικό κείμενο!!!!
δεν θα πω τίποτε η τελευταία φράση με κάλυψε απόλυτα!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ!!!!!

Stou είπε...

Ευχαριστώ.

sunny είπε...

Καλά τα λες κι εσύ και ο Όσκαρ! Μακάρι να παραδειγματιστούν κι άλλοι :)

Stou είπε...

Και εμείς....ε...εγώ τώρα τα έγραψα αυτά και μάλλον πρέπει να τα πιστέψω?

sunny είπε...

Ω, ναι!

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...