Κυριακή, Απριλίου 03, 2011

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Είναι παντελώς άγνωστο στους άντρες.  
Η λέξεις σπίθα, έκπληξη, λουλούδια δεν τους λένε τίποτα.
Οι φράσεις σε θέλω, είσαι δικιά μου είναι φράσεις που τις ξεχνάνε αμέσως μόλις γίνουμε δικιά τους.
Μετά το βλέμμα του ερωτευμένου, του παθιασμένου έρχεται το βλέμμα του πεινασμένου και του κουρασμένου.
Οι χειρονομίες του άντρα που γνώρισες πριν τρία χρόνια, τώρα φαντάζουν ξένη ταινία.
Και η ζήλια;  Ποια ζήλια;
Και όταν σε κοιτάνε ξένα μάτια με υπονοούμενα, θυμάσαι τους καλούς πρώτους μήνες της σχέσης σου.  Ναι, όταν όλα ήταν ροζ και βαριαναστενάζεις.   Όλο αυτό το ροζ το επισκιάζει η ρουτίνα της καθημερινότητας.  Τα προβλήματα τα αισθηματικά, τα οικονομικά, τα κοινωνικά διαδέχονται το παραμύθι που ζούσες μέχρι πρότινος .  
Οι κατακτητές μας, ξεχνάνε γρήγορα πόσο αγώνα θέλει για να "κρατήσεις την πόλη".

Εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς σπίθα.  Η σπίθα έγινε φλόγα λέει το τραγούδι και δεν λέει τίποτα άλλο από την αλήθεια.  Μου αρέσει στη σχέση να υπάρχει πάντα φλόγα, δεν λέω να καιγόμαστε στο δράμα, μια σπιθούλα τόσο δα, αρκεί για να σε κρατάει πάντα αναμμένο. Για να μη χαθεί η σπίθα πάντα χρειάζεται να σε εκπλήσσει λίγο ο καλός σου.  Να μη σε αφήνει να σε πάρει η ρουτίνα, η ρουτίνα θα είναι πάντα εκεί να μας περιμένει να γεράσουμε, είτε μαζί, είτε μόνοι, είτε με κάποιον άλλο.  Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε ποτέ να ψάχνουμε τρόπους να ανανεώνουμε τη σχέση μας και ίσως ο πιο απλός και πλέον οικονομικός τρόπος να σε εκπλήξει ο καλό σου είναι να σου φέρει λίγα λουλούδια.  Όχι δεν χρειάζεται να γιορτάζεις κάτι για να σου φέρει λουλούδια, έλεος πια.  Επίσης δεν χρειάζεται να σου αγοράσει, μπορεί να σου κόψει ένα φύλλο συκής από το δρόμο και απλά να σου δείξει ότι σε σκέφτηκε, σε σκέφτεται...δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Εντάξει, η καθημερινότητα είναι καθημερινότητα, αυτό δεν αλλάζει.  Τι μπορεί όμως να αλλάξει τη καθημερινότητα μιας γυναίκας;  Ένα βλέμμα, ένα βλέμμα αρκεί.  Από αυτόν που ενδιαφέρεται αλλά δεν στο δείχνει, από αυτόν που σε γουστάρει αλλά ντρέπεται, από αυτόν που σε αγαπάει ή και από το απαγορευμένο ακόμα, γιατί όχι.  Αυτό το βλέμμα και μια χειρονομία, ένα δήθεν σκούντημα, ο τρόπος που σου δίνει κάτι.  Μόνο ένα από αυτά για να επιστρέψεις στο σπίτι ανανεωμένη και να ετοιμαστείς για το αύριο αισιόδοξη και λαμπερή.  Τόσο λίγο μας ξέρουν τελικά;

Τόσο απλά, καθημερινά πράγματα που μπορούν να ανεβάσουν μια γυναίκα.  Αυτό που θέλουν οι γυναίκες δεν είναι διαμάντια και ρουμπίνια, δεν είναι δαχτυλίδια-κοτρόνες, δεν είναι ταξίδια ανά το κόσμο, δεν είναι λούσα και ακριβά αυτοκίνητα, δεν είναι τίποτα άλλο από το να σου δείχνει ο καλός σου ότι σε θέλει ακόμα.
Υ.Γ. Οκ, υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω που τους γυαλίζουν όλα τα παραπάνω, αλλά αυτά δεν μπορούν να κρατήσουν μια σπίθα αναμμένη, μπορούν;

8 σχόλια:

nefelokokkugia είπε...

Καλημέρα. Τι να σου πω?
Ότι συμφωνώ με όσα γράφεις?
Είναι δεδομένο.
Αρκεί βέβαια να μην ξεχνάμε ότι το ίδιο σκηνικό πρέπει να παίζει και από τη μεριά μας προς τους άντρες. Αλλά αφήνουμε τις σχέσεις μας να βαλτώσουν. Γαιδουροδένουμε τον άλλο και μετά αράζουμε. Και όταν φέυγει ο άλλος φοράμε τα μαύρα και λειτουργούμε κάπως έτσι:

http://www.youtube.com/watch?v=DhInWWVeb5g

Κρίμα δεν είναι?
Φιλιά και καλημέρες

Ουφ! είπε...

συμφωνώ με ότι γράφεις. μακάρι να ήταν πιο ειλικρινής οι σχέσεις...

Stou είπε...

Nefelokokkygia, έρχετε post με αυτό που θέλουν οι άντρες. Μην νομίζεις, δεν είμαι τόσο bitch. Καλά τα λές όμως, μερικές φορές φταίμε και εμείς.

Stou είπε...

Ουφ, θα ήταν όντως ωραίο να υπήρχε μεγαλύτερη ειλικρίνεια και όχι μόνο.

Evil Chef είπε...

Να καταθέσω την ανδρική γνωμη επί του θέματος -αν και ακατάλληλος γιατί απέχω απο αυτές συμπεριφορες που αναφέρεις.

Το θεμα είναι πάρα πολύ απλό -ποτέ κανείς μα κανείς λέμε δεν έπιασε κανέναν απο μας και να του πει 2 πραματάκια απλα -πως και οι γυναίκες είναι άνθρωποι και μάλιστα με ιδιαίτερες ευαισθησίες που δεν πρέπει να αμελούμε.
Και έναν άνθρωπο δε τον πιάνεις στα ενηλικά του να τον μάθεις να φέρεται ,απο το σπίτι τα μαθαίνει.
Οι μανάδες -τι τραγικό ,γυναίκες δεν είναι και αυτές ,δεν εχουν παρόμοιες ανάγκες;- κατ'εμε φταίνε για την συμπεριφορά των ανδρων και σε συνέχεια τα ανδρικά πρότυπα (πατέρας και λοιποί αρσενικοι) του περιβάλλοντος που μεγαλώνουν.
Μετα επιδρά αρκετά οι παρέες και το σχολείο -όπου το πιο ευαισθητοποιημένο αγόρι γίνεται αντικείμενο χλεύης συχνά και σχολιασμου ως "αδερφή"(μην μου πεις οτι οταν πηγαινες σχολείο δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα;)και το πιο "μάτσο" αντικείμενο θαυμασμού.
Και με την συνεχή μουρμούρα των γυναικών δεν γίνεται δουλειά γιατί όταν ξεκινάει η κριτική ισοπεδώνετε τα πάντα και συχνά παραγνωρίζετε τυχον ευθύνες σας.

Υπάρχουν εκεί έξω αυτοί που θέλετε αλλά εσείς διαλέγετε τους λάθους ανθρώπους ,δεν σας τους επιβάλλει κανείς.
Αν οι κεραίες σας λειτουργούσαν καλύτερα θα εντοπίζατε τους κατάλληλους που δε θα ήταν απαραίτητα οι ωραιότεροι ή πλουσιότεροι του κόσμου ,αλλά θα ήταν το κομμάτι που μοιαζει να λείπει απο μια γωνιά του πάζλ...

mergreta είπε...

οι γυναίκες συνήθως ζητάμε λάθος πράγματα από λάθους ανθρωπούς!
και μετά τους βριζουμε γιατί δεν είναι οι σωστοί άνθρωποι για να τους ζητήσουμε τα σωστά πράγματα!!

Stou είπε...

Evil, ζωγράφισες, δεν μπορώ να διαφωνήσω με τίποτα από όσα γράφεις. Και τα γράφεις και ωραία ρε παιδί μου.

Stou είπε...

Mergeta, καλωσόρισες. Να σου πω, συνήθως κάπως έτσι γίνεται και αυτό είναι αλήθεια. Οι γυναίκες έχουν ένα πρότυπο και κυνηγώντας το πάντα πέφτουν σε ίδιους χαρακτήρες=ίδιες καταστάσεις. Και συνήθως είναι οι λάθος χαρακτήρες και οι λάθος καταστάσεις. Εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμα σε τι πρότυπο βαδίζω, θα καταλήξω όμως.

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...