Αυτό που θέλουν οι γυναίκες


,

8 σχόλια

Είναι παντελώς άγνωστο στους άντρες.  
Η λέξεις σπίθα, έκπληξη, λουλούδια δεν τους λένε τίποτα.
Οι φράσεις σε θέλω, είσαι δικιά μου είναι φράσεις που τις ξεχνάνε αμέσως μόλις γίνουμε δικιά τους.
Το βλέμμα του ερωτευμένου, του παθιασμένου συνοδεύεται από το βλέμμα του πεινασμένου και του κουρασμένου.
Οι χειρονομίες του άντρα που γνώρισες πριν τρία χρόνια, τώρα φαντάζουν ξένη ταινία.
Και η ζήλια;  Ποια ζήλια;
Και όταν σε κοιτάνε ξένα μάτια με υπονοούμενα, θυμάσαι τους καλούς πρώτους μήνες της σχέσης σου.  Ναι, όταν όλα ήταν ροζ και βαριαναστενάζεις.   Όλο αυτό το ροζ το επισκιάζει η ρουτίνα της καθημερινότητας.  Τα προβλήματα τα αισθηματικά, τα οικονομικά, τα κοινωνικά διαδέχονται το παραμύθι που ζούσες μέχρι πρότινος .  
Οι κατακτητές μας, ξεχνάνε γρήγορα πόσο αγώνα θέλει για να "κρατήσεις την πόλη".

Εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς σπίθα.  Η σπίθα έγινε φλόγα λέει το τραγούδι και δεν λέει τίποτα άλλο από την αλήθεια.  Μου αρέσει στη σχέση να υπάρχει πάντα φλόγα, δεν λέω να καιγόμαστε στο δράμα, μια σπιθούλα τόσο δα, αρκεί για να σε κρατάει πάντα αναμμένο. Για να μη χαθεί η σπίθα πάντα χρειάζεται να σε εκπλήσσει λίγο ο καλός σου.  Να μη σε αφήνει να σε πάρει η ρουτίνα, η ρουτίνα θα είναι πάντα εκεί να μας περιμένει να γεράσουμε, είτε μαζί, είτε μόνοι, είτε με κάποιον άλλο.  Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε ποτέ να ψάχνουμε τρόπους να ανανεώνουμε τη σχέση μας και ίσως ο πιο απλός και πλέον οικονομικός τρόπος να σε εκπλήξει ο καλό σου είναι να σου φέρει λίγα λουλούδια.  Όχι δεν χρειάζεται να γιορτάζεις κάτι για να σου φέρει λουλούδια, έλεος πια.  Επίσης δεν χρειάζεται να σου αγοράσει, μπορεί να σου κόψει ένα φύλλο συκής από το δρόμο και απλά να σου δείξει ότι σε σκέφτηκε, σε σκέφτεται...δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Έχεις ιδέα αγοράκι πως αισθάνεται μια γυναίκα στα χέρια ενός άντρα όταν γυρνάει και της λέει "Είσαι δικιά μου"??  Ξέρεις πώς τρέμει η καρδιά της όταν διαβάζει το sms που της έστειλες και έγραφε "Σε θέλω"??   Ξέρεις πόσο γρήγορα λυγίζουν αυτά τα πόδια όταν της το πείς την ώρα που την φιλάς απαλά στα χείλη;??  Μάλλον δεν έχεις ιδέα...γιατί δεν το έκανες ποτέ, ή μάλλον την τελευταία φορά που το έκανες ήταν πριν ακόμα της πεις "Σ'αγαπώ".  Το "Σ'αγαπώ" είναι μια λέξη που θα την αναλύσω άλλη φορά.  Δεν με παίρνει τώρα.  Εγώ δεν ξέρω ρε κορίτσια, δεν θα μπορούσα να αντισταθώ ούτε στον Κουασιμόδο αν με έσφιγγε στην αγκαλιά του με τα γερά του μπράτσα και μου έλεγε "είσαι δικιά μου".  Αν ερχόταν αύριο ένα όμορφο παλικάρι, ας πούμε στη δουλειά, και την ώρα που πέρναγε από δίπλα μου, με ακουμπούσα δήθεν τυχαία και μου ψιθύριζε "σε θέλω", εγώ μάλλον θα λιποθυμούσα εκεί και τότε.

Εντάξει, η καθημερινότητα είναι καθημερινότητα, αυτό δεν αλλάζει.  Τι μπορεί όμως να αλλάξει τη καθημερινότητα μιας γυναίκας;  Ένα βλέμμα, ένα βλέμμα αρκεί.  Από αυτόν που ενδιαφέρεται αλλά δεν στο δείχνει, από αυτόν που σε γουστάρει αλλά ντρέπεται, από αυτόν που σε αγαπάει ή και από το απαγορευμένο ακόμα, γιατί όχι.  Αυτό το βλέμμα και μια χειρονομία, ένα δήθεν σκούντημα, ο τρόπος που σου δίνει κάτι.  Μόνο ένα από αυτά για να επιστρέψεις στο σπίτι ανανεωμένη και να ετοιμαστείς για το αύριο αισιόδοξη και λαμπερή.  Τόσο λίγο μας ξέρουν τελικά;

Τόσο απλά, καθημερινά πράγματα που μπορούν να ανεβάσουν μια γυναίκα.  Αυτό που θέλουν οι γυναίκες δεν είναι διαμάντια και ρουμπίνια, δεν είναι δαχτυλίδια-κοτρόνες, δεν είναι ταξίδια ανά το κόσμο, δεν είναι λούσα και ακριβά αυτοκίνητα, δεν είναι τίποτα άλλο από το να σου δείχνει ο καλός σου ότι σε θέλει ακόμα.
Υ.Γ. Οκ, υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω που τους γυαλίζουν όλα τα παραπάνω, αλλά αυτά δεν μπορούν να κρατήσουν μια σπίθα αναμμένη, μπορούν;

Like:
{[['']]}

8 comments

Από το Blogger.