Κυριακή, Ιανουαρίου 16, 2011

Πώς τόλμησες

Έλα ντε...πώς τόλμησα η δικιά σου.
Έτσι αισθάνομαι, πώς τόλμησα το 2010 να κάνω τούτα τα ταξίδια, φάτα τώρα γλυκιά μου.  Όπως έστρωσες κοιμήσου.
Πέρασε από τη δουλειά ένας και το πρώτο πράγμα που βρήκε να με ρωτήσει ήταν "Δεν θα πας κανένα ταξιδάκι", καταλάβατε ή να το επαναλάβω?
Ήθελα να ήξερα τί με κάνει εμένα να διαφέρω από αυτούς τους ανθρώπους, από αυτούς που κάνουν ταξιδάκια και κανένας δεν τους λέει και τίποτα.
Και έχω γράψει και έχω ξαναγράψει για αυτό το θέμα, και ενώ εμένα δεν με απασχολεί καθόλου τελικά επιβεβαιώνομαι, απασχολεί όλους τους άλλους.
Ήρθε στο σπίτι ένας φίλος να μας δει πριν καμία βδομάδα "Ε, αυτό το χρόνο πρέπει να χαλάσατε κανα τριχίλιαρο, πήρατε και αμάξι, ε;" καταλάβατε ή να το επαναλάβω και αυτό?
Ο κόσμος δεν έχει με τι να ασχοληθεί και ασχολείται με τους άλλους, τους πείραξε που πήραμε αμάξι, όλο προβλήματα βγάζει, τους έκατσε το σκουτεράκι στο λαιμό, όλο μένουμε, τους ενόχλησε που βρήκαμε χρήματα να πάμε ταξιδάκια, δεν έχουμε λεφτά να φάμε.  Άντε πηδηχτείτε από κανένα παράθυρο λέω εγώ.
Και συν όλα έρχεται τώρα ο φόβος μη χάσουμε και τη δουλειά μας.
Μωρέ δεν θα το βάλουμε κάτω μέχρι να σας βγούν τα μάτια και να τρέχεται στους οφθαλμίατρους.

8 σχόλια:

Sourotiri είπε...

Ο,τι δηλαδή φοβόμουν εγώ πριν λίγο καιρό ότι θα μου συμβεί, συνέβη σε σένα.

Πιθανόν βέβαια, οι ίδιοι, αντί να πηγαίνουν ταξίδια, να χαλάνε 50€ κάθε Σάββατο σε ποτά και λουλούδια, που ξέρεις, ή τέλος πάντων να κάνουν άλλα περιττά έξοδα.

Ίσως τους έχει καρφωθεί η ιδέα πως, επειδή το ΔΝΤ κάνει κουμάντο στην χώρα μας, αντίστοιχα πρέπει και αυτοί να κάνουν κουμάντο κάπου αλλού.

Για μένα, η μόνη σωστή αντίδραση είναι η ευθεία αντεπίθεση στην περίπτωση που ξέρεις ότι αυτός που στο λέει κάνει περιττά έξοδα, ή ένα ξερό "κοίτα τη δουλειά σου άνθρωπέ μου" αν δεν ξέρεις.

Stou είπε...

Sourotiri, η αλήθεια είναι ότι στο χώρο της δουλειάς δεν μπορώ να μιλήσω έτσι. Για αυτό μάλλον φταίω εγώ, δεν χρειαζόταν να ξέρει κανείς από εκεί που πάω και τί κάνω. Όμως από κάποιους δεν μπορείς να κρυφτείς.
Όσο για τον φίλος, μην ανυσηχείς μια χαρά του την είπαμε και οι δύο. Το πού χαλάμε τα λεφτά μας δεν ενδιαφέρει κανέναν γιατί κανένας δεν μας ρώτησε πώς περνάμε. Plus ότι όλοι αυτοί οι φίλοι τώρα χτίζουν σπίτια, νοίκια δεν έχουν και οι γονείς βοηθάνε και με το παραπάνω. Νομίζω τουλάχιστον τα 2 στόματα τα κλείσαμε. Το θέμα όμως είναι να βρείς μια ισορροπία, να μην γίνεσαι και κακός, να μη χαλάς τη ζαχαρένια σου και τις σχέσεις σου αλλά και οι άλλοι αν δεν είναι φίλοι και δεν μπορούν να χαρούν για σένα τουλάχιστον ας έχουν λίγο τακτ.
Φέτος δεν μας βλέπω να κάνουμε πολλά πράγματα, έχω και άλλα στο μυαλό μου, θα προσπαθήσω όμως τουλάχιστον ένα ταξιδάκι να το στριμώξω κάπως.

Ουφ! είπε...

έμαθα αρκετά δύσκολα ότι δεν είναι ανάγκη να λες τις όποιες επιτυχίες σου στους άλλους, πάντα είναι έτοιμοι να στο χαλάσουν ή με τη στάση τους ή και με πράξεις :/

Stou είπε...

Κάπως έτσι ουφ, κάπως έτσι ή μάλλον έτσι ακριβώς.

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Είναι ο,τι μου τη δίνει περισσότερο! Εντελώς όμως! Το να σχολιάζει κάποιος το τί κάνεις, λες και τον εμπόδισε κανένας να κάνει το ίδιο! Η λες και φταις εσύ που αυτός δεν πήγε ταξιδάκι. Ασε που όπως λεει και το σουρωτήρι, οι περισσότεροι χαλάνε σε ποτά και βόλτες την εβδομάδα, περισσότερα από ότι κοστίζει ένα ταξίδι. Ειδικά αυτόν τον καιρό, που η Ελλάδα -και καλά- περνάει την κρίση της, βλέπουμε όλο και συχνότερα τέτοιες μίζερες συμπεριφορές. Θα ήταν προτιμότερο να χαρούμε με το ότι υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν να περνάνε καλά, σε πείσμα των καιρών, αλλά κάνουμε το αντίθετο. Γράφτους κανονικά και ζήσε όπως εσύ θες. Στο κάτω κάτω, δανεικά για να πας ταξίδια δεν τους ζήτησες. Αει σιχτίρ δηλαδή!

Black Bill είπε...

Tην ίδια μουτζα νομιζω πως εχω φαει κι εγώ, το τι σχολιο πεφτει για το τι κανω, πως το κανω και γιατι το κανω... δε λεγεται... και αμεσως μετα ως δια μαγειας κατι αρχιζει και πηγαινει στραβα.ε, αει σιχτιρ!! με το μπαρδον κιολας μα δε μπορω αλλο!!!!!!!!!!

Stou είπε...

Μπράβο ρε Γιωργία από το στόμα μου τα πήρες όλα. Ώρες, ώρες ειλικρινά καποιους ανθρώπους δεν τους καταλαβαίνω. Αλλά δεν πειράζει...Μπορεί φέτος να μην μπορέσουμε να κάνουμε και πολλά, μπορεί να μην μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα. Τα πράγματα στη δουλειά δεν είναι καλά, μέχρι να φύγουμε και εξωτερικό σκεφτήκαμε. Θα δείξει.

Stou είπε...

Black Bill, μου φαίνεται οι πολλοί το τραβάνε αυτό. Και είναι άσχημο, όπως λέει και η Γιωργία, θα έπρεπε να χαιρόμαστε. Εγώ δλδ είμαι μλκς που χαίρομαι για τις φίλες μου που πάνε ταξίδια ή φτιάχνουν τα σπίτια τους? Εγώ χαίρομαι και ζηλεύω λίγο ( με την καλή την έννοια ), και προσπαθώ και εγώ να κάνω ότι καλύτερο για μένα και τον άνθρωπό μου. Άστους να τρώγονται με τα ρούχα τους.

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...