Κυριακή, Οκτωβρίου 24, 2010

Αισιοδοξία

Η ζωή μας τελικά είναι όντως ένα ταξίδι. Το αντιλαμβάνομαι στα απλά, καθημερινά πράγματα, στα όνειρά μας, στα μακροπόθεσμα σχέδιά μας. Αυτό που δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις σε ένα ταξίδι είναι πώς θα σε πάει εκεί που θα σε πάει...it's going to be a long, long drive είναι το μοτο του ιστολογίου μου και εύχομαι αυτή η διαδρομή στη ζωή μου να συνεχίσει να είναι ευχάριστη.
Αυτό το κειμενάκι το έγραψα σε στιγμές ευτυχίας και αισιοδοξίας.  Βρίσκεται στη πλαϊνή μπάρα του blog μου να μου θυμίζει και να με εμπνέει.

Είμαι ακόμα αισιόδοξη, παρ'όλα όσα μου συμβαίνουν καθημερινώς, δεν χάνω το χιούμορ μου και την ευγνωμοσύνη μου που έχω τη δουλειά μου και την υγεία μου.  Θα ήταν πλέον ειρωνικό να τα χάσω και αυτά.  
Όμως γενικά έχω αρχίσει και κουράζομαι ψυχολογικά.  Μέχρι και πριν λίγα χρόνια εγώ δεν είχα τέτοια προβλήματα, σαφώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, κάπως ωριμάζει, βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι.  Ε, αυτό το μάτι πια πάει να τυφλωθεί, σε λίγο δεν θα βλέπει τίποτα γιατί όπου και να κοιτάξει βλέπει κακία, ψευτιά, υποκρισία και ασχήμια.  Δεν θα ασχοληθώ καν με την κοινωνία που υποτάσσεται και την μη αντιδραστική πλέον γενιά.  

Ασχολούμαι με την δική μου πορεία και την δική μου ζωή σε αυτό το κείμενο, όπου κάθε όμορφο πράγμα που μου συμβαίνει, άσχημες καταστάσεις έρχονται να το επισκιάσουν.  Και φτάνω στο σημείο πλέον να μη ξέρω από που να κρυφτώ και τι να αλλάξω, ποιον δρόμο να ακολουθήσω και τι διαδρομή θα είναι αυτή.  Η κούραση είναι ψυχολογική μα με χτυπάει σωματικά, με πιάνουν πόνοι, παράπονο, αντιδρώ στο παραμικρό, γίνομαι κακιά με το περιβάλλον μου και σταματάω να υπάρχω.  Νομίζω πως μόνο με οριστικές αλλαγές θα απαλλαγώ από το πρόβλημα, χωρίς όμως να είμαι σίγουρη για την αιτία.  


Η ψυχολογία του ανθρώπου παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην καθημερινότητά του, στην συμπεριφορά του, στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή.  Εγώ προσπαθούσα πάντα να είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξεως και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έπαιρνα στα σοβαρά τη ζωή για κάποιους ήμουν ελαφρόμυαλη.  Τα αντιμετώπιζα όλα με αισιοδοξία, αγκάλιαζα τους πάντες, άνοιγα την καρδιά μου και συμπεριφερόμουν σαν ένα μικρό παιδί που κάθε μέρα γνωρίζει κάτι καινούργιο.  Τώρα πια έχω φτάσει στην απέναντι όχθη, για ότι πάω να αισθανθώ χαρά εισχωρεί στο μυαλό μου η αμφιβολία και δεν μπορώ να χαρώ τα όμορφα που με περιτριγυρίζουν.  Κάθε που σκέφτομαι το μέλλον νοιώθω σαν να το βλέπω πίσω από ένα μικρό παράθυρο, κλεισμένη μέσα σε τέσσερις τοίχους, σαν να με εμποδίζει κάτι να ονειρευτώ και να προγραμματίσω.  Όταν κάτι όμορφο γίνεται στην ζωή μου, φοβάμαι πως δεν θα κρατήσει και δύσκολα πια ανοίγω την καρδιά μου, δύσκολα πια μοιράζομαι τη χαρά μου και πράττω πάντα με καχυποψία και μυστικοπάθεια.  Βαρέθηκα πια να απολογούμαι για τη πορεία της ζωής μου στον καθένα.  Με λίγα λόγια χάνω σιγά-σιγά την αισιοδοξία μου.

Εγώ δεν ήμουν έτσι και κουράστηκα πια να το λέω, εγώ δεν ήμουν έτσι.  Θα ήθελα να αναφερθώ και πιο συγκεκριμένα, όμως δεν έχω το κουράγιο τώρα.  Πρέπει να βρω μια μέση οδό να ηρεμήσω, να καταλήξω, να ξαναβρώ τον εαυτό μου.

Λέτε να αρχίσω τον διαλογισμό?
 Υ.Γ. (12/2012) χαχαχαχαχ  

6 σχόλια:

kat. είπε...

μωρέ όχι.. τον διαλογισμό να μην τον αρχίσεις αλλά να συνεχίσεις να σκέφτεσαι θετικά!!!

κάνει πολύ καλό και διώχνει τα κακά πνεύματα!

Ουφ! είπε...

πόσο σε καταλαβαίνω, πολλές φορές νοιώθω το ίδιο... μακάρι να ήξερα πως μπορεί να αλλάξει αυτό...

προσπαθώ να ακολουθώ αυτό που λέει "αν δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα άλλαξε τον τρόπο που τα βλέπεις". δεν βοηθάει πάντα αλλά κάτι είναι!

i am not a saint είπε...

καλή η θεωρία, κι εγώ έτσι τα λέω, τα λέω, μπας και τα ακούω, αλλά όταν έρθει η ώρα να τα εφαρμόσω εγώ, το έχω ξεχάσει το μάθημα και παίρνω απουσία...

Estrella is little miss Greeky είπε...

Κατ., δεν ξέρω...εγώ λέω θέλω μάλλον και βοήθεια για να σκέφτομαι θετικά πια...
Ουφ., αυτό ακριβώς, αν δεν αλλάξουμε εμείς τον τρόπο που τα βλέπουμε τα πράγματα δεν θα αλλάξουνε ποτέ, όμως από τη θεωρία στη πράξη...
I'am not a saint., θέλει υπομονή η όλη φάση. Είναι και οι καιροί δύσκολοι και δεν βοηθάει καθόλου αυτό.

DaisyCrazy είπε...

Ξέρω πως λίγο θα βοηθήσει αλλά θα το γράψω: σε καταλαβαίνω.
Η ζωή έχει και τις δυο πλευρές τις όμως και στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε ποια θα δούμε, ποια θα φωτίσουμε. Δεν ειναι εύκολο να είσαι αισιόδοξος αλλά είναι νίκη όταν το πετυχαίνεις :)
Φιλιά κι όμορφη εβδομάδα!

Estrella is little miss Greeky είπε...

Daizy, μέχρι πριν κανα χρόνο θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ όμορφο, γιατί αυτό έβλεπα γύρω μου, ομορφιά. Πιστεύω πως οι όμορφοι άνθρωποι ειναι οι αισιόδοξοι άνθρωποι, άνθρωποι που λάμπουν από ευτυχία για ότι τους περιβάλει και για ότι έχουν πετύχει. Άνθρωποι που αγαπάνε χωρίς να ζητάνε. Ίσως να έχω κουραστεί λίγο γιατί κάποιες στιγμές πιάνω τον εαυτό μου να τα βλέπει λίγο γκρίζα και θολά γύρω του. Δεν θα το βάλω κάτω ξέρεις γιατί? Γιατί πιστεύω στον φοίνικα που ξαναγεννιέται από την στάχτη του.

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...