Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2009

Nine to five

Έτσι ξυπνάμε κάθε πρωί

Μετά δυσκολιών και πολλών, χωρίς αποτέλεσμα, εσταλθέντων βιογραφικών (λές και γράφει το cv ότι πάσχουμε από καμία αρρώστια), έπιασα δουλειά σε μια εταιρεία πληροφορικής αρκετά κοντά στο σπίτι.  Μισή ώρα δρόμος αγάπη μου, ένα στριφτό τσιγάρο απόσταση, 15 χλμ-2 ευρώ βενζίνη...και πάει λέγοντας.  Πρέπει να προσθέσω πως τη δουλειά τη βρήκα μέσω γνωστής φίλης, η οποία ήδη εργάζεται εκεί ένα χρόνο περίπου και χωρίς αγγελία...και μετά απορώ...



Το κλασσικό 8ωρο, τον κλασικό βασικό μισθό.  Ναι αυτόν που με δεύτερη (απογευματινή προφανώς) εργασία θα φτάσει τα 700 ευρώ.  Και ξανά απορώ...πιά γενιά των 700σίων ευρώ ρε παιδιά;  Όταν πας για υπάλληλος γραφείου σε μια εταιρεία, με προϋπηρεσία 5 χρόνων σαν ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ; (γιατί τα άλλα 5 είχες δική σου επιχείρηση) και αν έχεις χάσει ένσημα προβλέπεται να πάρεις από τα 3 το μακρύτερο.  
Ότι έχεις όμως είναι καλό, σκέψου να μη το είχες!!  Είμαι χαρούμενη μπορώ να πώ, κοίτα τελικά που θα μου αρέσει...

9 σχόλια:

korinoskilo είπε...

καλη αρχη !!!

βρε 3 βαρδιες θα δουλεουμε σε λιγο για 700 ευρω .... οχι οπως παλια .... συνεχομενες οι 3 βαρδιες;ρ

καλο βραδυ

VAD είπε...

Aντε με το καλό,για τη γενιά των 700€ τόχω ξαναπεί,ποιος παπάρας ειπε τη μ@λ@κί@ και την πήρανε σχοινί-κορδόνι,ποια 700€;Το σωστό ειναι η γενια της ανεργίας...

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Οπως το είπες, καλύτερο από το τίποτα. Ελπίζω να σου αρέσει και πραγματικά να έχει προοπτικές. Ποτέ δεν ξέρεις! Καλορίζικη!

if.. ιγένεια είπε...

Ελα ρε! Βρηκες δουλεια! Μην μιλας καθολου.. ;p

Estrella is little miss Greeky είπε...

Korinoskilo, άστα να πάνε σου λέω. Σου λένε η γενιά των 700σίων και ξαφνικά το 700 γίνεται 680 ας πούμε. Των 700σίων που το είδανε?
Vad, και εσύ δεν τα λές και άσχημα. Αν σκεφτείς ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο παιδί μου. Η γενιά των 700σίων όντως έχει πεθάνει αν σκεφτείς ότι όλοι οι 700άρηδες έχουν απολυθεί και μείνανε οι υψηλόμισθοι.
Giorgia,ευχαριστώ, μέχρι στιγμής περνάει η μέρα ευχάριστα...στην πορεία ελπίζω να είναι ακόμα καλύτερα αλλά γενικά είμαι απλά ο υπάλληλος γραφείου του βασικού μισθού και έτσι θα το αντιμετωπίζω γιατί συνήθως τα δίνω όλα, γίνομαι ένα με τη δουλειά μου και μετά πέρνω...ξέρεις τι.
Ιφιγένεια, βρήκα, το χαίρομαι, το ζώ. Thanks.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ANTE ME TO ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ ΕΥΧΗΝ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Estrella is little miss Greeky είπε...

Σκρουτζάκο, σε ευχαριστώ και για την συμβουλή σου. Πολύ καλή.

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Χαίρομαι που η μέρα περνάει ευχάριστα. Οσο για αυτά που πέρνουμε όταν τα δίνουμε όλα, μην το συζητάς!

KitsosMitsos είπε...

Καλή αρχή στην δουλειά! :-)

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...