Σάββατο, Μαρτίου 21, 2009

Five to Twelve


Πολλές φίλες μου, που πρόσφατα βρεθήκανε σε προσυγκατοίκηση με τους φίλους τους, αναρωτιούντε...

"Γυρνάω πίσω από τη δουλειά, καθαρίζω, μαγειρεύω και τέλος η μέρα ρε παιδί μου. Δεν μένει χρόνος για τίποτα άλλο. Φαντάσου να είχα και παιδιά. Έτσι είναι τελικά; Α, ρε μάνα πως τα κατάφερες".

Εμένα ρωτάτε κορίτσια? Τα έξι τελευταία χρόνια αυτό κάνω. Και απορείς γιατί δεν έχω ανανεώσει τη γκαρνταρόμπα μου; Μήπως γιατί δεν τρέχω έξω με τις φιλενάδες για καφέ σε trendy cafe της πλατείας "μη πώ"; Ίσως σε αυτό το σημείο να αντικρούσω την φιλενάδα μου B612 που έγραψε στο blog της ότι την ενοχλεί αυτή η συμπεριφορά. Τελικά μερικές φορές δεν φταίμε ρε χαρά μου, η ζωή τα φέρνει έτσι και χανόμαστε.

Αφού λοιπόν το nine to five το καλύψαμε μετ'εμποδίων, έρχεται το five to twelve να μας θυμίσει ότι δεν προλαβαίνουμε ούτε τουαλέτα να πάμε. Ας πάρω για παράδειγμα την σημερινή μέρα. Θα σχολάσω με το καλό στις πέντε. Μέχρι να φτάσω στης μάνας μου να μαζέψω ότι μου έχει ψωνίσει από την λαϊκή (γιατί εγώ δεν προλαβαίνω), θα πάει έξι, να κάτσω λίγο να τη δώ (έχω να τη δώ και μια βδομάδα), θα πάει επτά. Να φτάσω σπίτι θα πάει επτάμιση, οχτώ αναλόγως την κίνηση. Να καθαρίσω την κουζίνα, να μαγειρέψω, να βάλω πλυντήριο, στεγνωτήριο, σίδερο (που δεν πρόλαβα το ΣΚ), να καθαρίσω το σαλόνι και να μαζέψω το υπνοδωμάτιο, θα πάει δέκα το πολύ. Να αράξω και εγώ λιγάκι, να φάω, να κάνω ένα ντους με το αμόρε, να βάλουμε μια ταινία (που δεν θα την δούμε όλη). Κατά τις δώδεκα θα πέσω για ύπνο.

Εννοείται ότι παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνω και τα απρόοπτα που μπορεί να σε αναγκάσουν να αναβάλεις κάποιες υποχρεώσεις σου για την επόμενη μέρα. Ας πάρουμε για παράδειγμα ότι τελικά δεν έκανα τίποτα από τα παραπάνω γιατί στον γυρισμό μου σπίτι τράκαρα με το αυτοκίνητο.
By the way, είμαι καλά.

12 σχόλια:

korinoskilo είπε...

παραπονακια παραπονακια?:Ρ

Estrella is little miss Greeky είπε...

Όχι ακριβώς παραπονάκια. Η ζωή μερικές φορές μας διαλέγει. Εγώ απλά ακολουθώ, προσπαθώ να την κάνω όσο πιο ευχάριστη γίνεται. Ακόμα και το τρακάρισμα το γελοιοποίησα. Είναι το 4ο από τότε που το πήρα. Πάλι με ανοιχτό πορτπαγκάζ θα είμαι...Όσοι ξέρουν, θα καταλάβουν.

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Κατ'αρχάς καλό κουράγιο με το τρακάρισμα. Απ΄ότι φαίνεται δεν έφταιγες, στην έφεραν από πίσω. Καλά έκανες και το γελοιοποίησες, αν και όταν μαζεύονται πολλά, θέλει κότσια να τα γελοιοποιήσεις. Οσο για τα λοιπά, έχω την τύχη να έχω γυναίκα που μαζεύει το σπίτι, αλλιώς θα ζούσαμε αγκαλιά με τα σκουπίδια. Γυρίζω κάθε βράδυ το νωρίτερο στις 10 και το μόνο που μπορώ να κάνω (όχι με κέφι, πάντα) είναι να μαγειρέψω. Βέβαια, έχουμε περάσει και διαστήματα που δεν υπάρχει τίποτα να μαγειρέψεις (χρόνος για σουπερ μάρκετ, μηδέν επίσης), οπότε μπορεί να την βγάλουμε με ψωμί και λάδι ή πατατάκια. Είναι δύσκολα, αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς, γίνεται?

Estrella is little miss Greeky είπε...

Άστα να πάνε, καλημέρα καταρχάς. 25η Μαρτίου σήμερα, ξύπνησα και έφταιξα καφέ. Αντί να πάω έξω, να δώ καμιά παρέλαση σκεφτόμουν να σηκωθώ γρήγορα να μαζέψω το σπίτι, να μαγειρέψω και μετά να αράξω. Άσε σου λέω, ήμουν νια και γέρασα σου λεώ, χα.

Besixdouze είπε...

σε καταλαβαίνω απόλυτα και απορώ μαζί σου πώς τα καταφέρνουν οι μητέρες..!Ηρωίδες είναι!

όμως στο ποστ μου δεν εννοούσα τις φίλες που δεν προλαβαίνουν να σε συναντήσουν.. αλλά αυτές που σε έχουν απλά διαγράψει από τη ζωή τους γιατί άλλαξαν ζωή..
Συναντώ φίλες από την Ελλάδα μετά από εξάμηνα και χρόνια και είναι σαν να τα είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα, το ίδιο αγαπιόμαστε, απλά οι συγκυρίες δεν μας θέλουν να βρισκόμαστε συχνά!Ενώ τόσα αλλάζουν στις ζωές μας, όταν συναντόμαστε είμαστε οι ίδιες φίλες που ήμασταν πάντα!

Ο ελεύθερος μας χρόνος είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος γι αυτό πρέπει να φροντίζουμε να τον περνάμε με ανθρώπους που αγαπάμε!

Όσο για το τρακάρισμα Estrellaki μου μην στεναχωριέσαι, όταν πρόκειται για υλικές ζημιές δεν αξίζει καθόλου να χαλιέσαι!
Σε φιλώ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

O EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΥΠΟΜΟΝΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

Estrella is little miss Greeky είπε...

Besixdouze,τώρα κατάλαβα τί εννοούσες. Όντως, κάπως έτσι συμβαίνει με τον χρόνο μας. Και εσύ Σκρουτχ έχεις δίκιο. Γενικά ο χρόνος είναι πολύτιμος και περιορισμένος.
Όσο για τα υλικά, στεναχωριέμαι λίγο για το αμάξι μου αλλά που να εξηγώ τώρα τί έχει τραβήξει το ταλαίπωρο.

patsiouri είπε...

Δεν υπάρχει σούπερ-γυναίκα.
Καλό θα ήταν να το πάρουμε απόφαση και να μη μας πιάνουν οι τύψεις κάθε τρεις και λίγο που δεν τα κάνουμε όλα τέλεια
Οι μανάδες μας ήταν άλλη κοψιά, άλλη εποχή, άλλες αντοχές.
Δεν υπήρχε τόσο τρέξιμο τότε.
Και μη νομίζεις πως αρκετές δεν είχαν βοήθεια από τις δικές τους μανάδες.
Οταν δουλεύω δεκαπεντάωρα, έχω γυναίκα για το σπίτι χωρίς καμία τύψη, όσο με παίρνει οικονομικά βέβαια.
Αν με παίρνει, της λέω να μου κάνει και το σίδερο.
Και δε νιώθω καθόλου τεμπέλα.
Προχτές, εκτός από 10 ώρες δουλειάς, δώδεκα με τα πήγαιν'έλα, έχασα και τέσσερις ώρες ΜΟΝΟ για μια επισκεψη στο γυναικολόγο....
Μέρα-τέλος.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.

Besixdouze είπε...

Εstrellita πού χάθηκες;;

Niki Asimakidis είπε...

Ti orea pou ta les! Kai polu sosta :)

Den ksero pos einai i zoi sou kai an eisai pantremeni, exeis paidia ktl. Ego pantos an o andras mou den boithouse sto spiti, pou einai ligo i idea mou apo Ellines andres...tote tha ton estelna paketo.. Auto to leo epeidi megalosa kai meno sti Souidia kai toulaxiston exo akousei oti se polla themata skeftomai allios ^^'
(alla den eimai feministria)

Apla den mporo na fantasto ti zoi mou xoris ton eleythero xrono mou..
kai perimeno apo olous guro mou na boithisoun kai autoi. Mou ti spaei i eikona pou exoun merikoi andres gia tis gunaikes---> stin kouzina..
Proxtes milousa me enan pou eixe KATI idees..

kai apo tin alli, an den katalavainoun oi filoi ton kopo pou kanoume(an dialeksoume na asxolithoume perissotero me to spiti mas), tote den einai filoi (den leo tora gia tous dikous sou, genika).

Kala na pernas!

Estrella is little miss Greeky είπε...

Άστα Νίκη, ευτυχώς το αμόρε βοηθάει, όσο μπορεί, αυτά που ξέρει να κάνει και πάνω από όλα έχει όρεξη να κάνει!!! Αλλά δεν σου κρύβω μου λείπει να γυρίσω σπίτι και να είναι όλα έτοιμα. Βέβαια έχω δεχτεί ότι αυτό δεν θα αλλάξει, έτσι είναι η ζωή. Όσο για τους φίλους, όσοι καταλαβαίνουν, καταλαβαίνουν. Αν δουλεύεις 9-5 και ύστερα έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου δεν καταλαβαίνεις τον άλλον που δουλεύει 9-8 και δεν προλαβαίνει να σκεφτεί τί θα μαγειρέψει...Η ζωή γενικά είναι έτσι Νίκη, αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να συμπάσχεις.

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...