Τρίτη, Αυγούστου 23, 2011

Παξοί-Αντίπαξοι Αύγουστος 2011

Δεν θα γράψω ψέματα, αλλιώς περίμενα τους Παξούς, αλλά έπρεπε να το περιμένω, μερικές φορές αυτά που μας διαφημίζουν ή απλά και οι φωτογραφίες που μπορεί να δούμε κάπου μας παραπλανούν.
Ένα πολύ μικρό νησί, 10 χιλιόμετρα από άκρη σε άκρη, το οποίο είναι θετικό γιατί έτσι μπορείς να εξερευνήσεις όλες τις παραλίες ανατολικά τουλάχιστον, αν σκεφτείς πως δυτικά έχει μόνο σπηλιές και βράχια, άντε και μερικά, μικρά παραλιάκια που έχεις πρόσβαση μόνο με βάρκα.  
Μιας και λέω για βάρκα, δεν συνιστώ να τη νοικιάσεις από Γάιο γιατί κόβουν.....από τη Λάκκα έχεις πιθανότητα να την πετύχεις πιο φτηνή.  Εμείς την νοικιάσαμε 50 ευρώ συν ότι καύσιμο κάψεις, για 20 περίπου ναυτικά μίλια, τον γύρο του νησιού και επίσκεψη στους Αντίπαξους, κάψαμε 11 λίτρα επί 2,10 ευρώ το λίτρο παρακαλώ.  Αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως πηγαίναμε σαν τις κότες και για αυτό πήγαμε τόσο οικονομικά.
Όλες οι παραλίες εκτός από μια στους Αντίπαξους είναι γεμάτες βότσαλο, υπέροχο βυθό μα χρειάζεσαι και πέτρινο κώλο για να κάτσεις.  Πολύ κρύα νερά, όντως κρυστάλλινα μα όσον αφορά τα "πεντακάθαρα", ε δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά με τόσα κότερα και βάρκες που κυκλοφορούν.
Οι τιμές...το νησί δεν είναι πολύ ακριβό, το μόνο ακριβό που βρήκα είναι τα ξενοδοχεία και οι πανσιόν.  Εγώ θεωρώ πως στάθηκα τυχερή και έκλεισα με 60 ευρώ στούντιο με όλα τα κομφόρ, κατά τα άλλα οι τιμές γυροφέρνουν τα 70-80 ευρώ.  Οι τιμές στις ταβέρνες και τα μπαρ μου φάνηκαν φυσιολογικές, κάτι σαν την Αθήνα, όσο φυσιολογικές μπορείς να τις χαρακτηρίσεις βέβαια υπό τις συνθήκες που ζούμε.
Από την 4η μέρα και ύστερα άρχισα να καταλαβαίνω ότι ήμαστε πλέον διακοπές και όταν πια έφτασε η 10η και έπρεπε να φύγουμε έφαγα χοντρό ξενέρωμα, εγώ και ο υπόλοιπος ελληνικός πληθυσμός που έπρεπε να γυρίσει στην καθημερινότητά του.  Οι Παξοί ήταν υπέροχοι, όσο κράτησαν για μένα, 10 μέρες δλδ.  
Συμπέρασμα:  Σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς το νησί και να διαβάσεις για την όμορφη ιστορία του, επίσης οι Αντίπαξοι θα σε μαγέψουν.  Κατά τα άλλα, το νησί είναι για λάτρες του βυθού και για τους φτωχούς αυτούς με τα μικρά κοτεράκια.
Το 11ήμερο μας πήγε 1000 ευρώ και για τους δυό, αν σκεφτείς όμως ότι μαγείρευα στο στούντιο καθημερινά σχεδόν και παίρναμε σάντουιτς στις παραλίες και τα λοιπά-και τα λοιπά το πιο ακριβό ήταν το δωμάτιο.



































10 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

Ωραίο το νησί! Και αυτό το μπλε δεν το χορταίνω όποτε το δω ειδικά από κοντά.... αχχχ!
Πάντως πολύ οικονομικά περάσατε για 10 μέρες! Μπράβο!
Άντε και του χρόνου για κάπου εξίσου όμορφα.
Φιλιά!

Stou είπε...

Ευχαριστώ DaisyCrazy, ναι πολύ οικονομικά, με 300 ευρώ περίπου από το σούπερ μάρκετ, μαγειρέματα και όχι πολλά πολλά ξενύχτια. Ξεκούραση και παραλίες κυρίως, αυτά είχαμε ανάγκη. Μπορεί να ήταν και κάνα κατοστάρικο παραπάνω γιατί είχα κλείσει τα εισιτήρια από πριν, αλλά πάνω-κάτω τόσα. Να είμαστε όλοι καλά, του χρόνου πάλι γαλάζιες θάλασσες.

mahler76 είπε...

πάντως δείχνει υπέροχο :)

Stou είπε...

Mahler76, είναι υπέροχο...μην ακούς εμένα που λατρεύω την άμμο....

Ουφ! είπε...

είναι πολύ όμορφα... :-)

Περσέας είπε...

ωραία πέρασες δηλαδή!!άντε και τα κεφάλια μέσα ;)

sunny είπε...

ζαλίστηκα από το γαλάζιο της θάλασσας! ΥΠΕΡΟΧΕΣ!
Καλό χειμώνα λοιπόν :)

Stou είπε...

Καλό χειμώνα παιδιά, αν και εμείς οι Έλληνες μου φαίνεται πως έχουμε πάντα καλοκαίρι στην καρδιά μας.

PiciFriki είπε...

πανάκριβα

Stou είπε...

Στους Παξούς?

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...