Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

3 μέρες στο Παρίσι - 1 μέρα στο Μιλάνο (Νοέμβριος 2010)

To Παρίσι ήταν υπέροχο, συνιστώ σε όλους ένα τριήμερο.  Για τις 4 αυτές μέρες ξοδέψαμε περίπου 750 ευρώ ο καθένας δλδ 1500 ευρώ με όλα μας τα έξοδα πληρωμένα,  τα οποία όμως θεωρώ ότι ήταν πολλά αλλά κάναμε και πολλά πράγματα.  Καταρχάς να πώ ότι ήταν στολισμένα λόγω Χριστουγέννων, οπότε καταλαβαίνεται ότι ήταν φανταστικά.


Τα must do είναι

  • το open tour bus που όπως όλοι ξέρουμε σε περνάει από τα πιο σημαντικά μέρη της πόλης και μπορείς να κατέβεις, να χαζέψεις και να συνεχίσεις. 
  • μια κρουαζιέρα στο Σικουάνα η οποία δεν κοστιζει πολύ, διαρκεί περίπου μία ώρα και μπορείς να δείς τη πόλη από το ποτάμι.  Εγώ διάλεξα να πάω βράδυ αλλά νομίζω πως με το φώς της ημέρας θα ήταν καλύτερα.
  • ο Eiffel Tower εννοείται, όμως καλό είναι να είναι κλεισμένα τα εισιτήρια εισόδου όπως έκανα εγώ και έτσι δεν περιμένεις στην ουρά. 
  • στο Montparnasse αξίζει να ανεβείς και να αγοράσεις επίσης το εισιτήριο από πριν, εγώ δεν έκλεισα καθόλου εισιτήριο διότι είχα κάνει κράτηση στο ρεστοράν του 56ου ορόφου.
  • μια βόλτα στο περίφημο Moulin Rouge.
  • αν σας παίρνει οικονομικά αξίζει να φάτε στο 58 le tour restaurant στον πρώτο όροφο και οπωςδήποτε να φάτε σούπα με μανιτάρια και κάστανα. (δύο άτομα με πλήρες μενού - πρώτο πιάτο, κυρίως ,,πιάτο, επιδόρπιο και μισό μπουκάλι κρασί 160 ευρώ.)
  • επίσης για φαγητό στο le ciel de pari στον 56ο όροφο του Montparnasse, αστακόσουπα.  (δύο άτομα με πλήρες μενού - ένα ποτήρι σαμπάνια, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και δύο ποτήρια κρασί ο καθένας 160 ευρώ.)
  • Βόλτα στο Λούβρο ξανά και ξανά, και βράδυ και πρωί.

Στο Champs Elysee σταματήσαμε πολλές φορές και τον περπατήσαμε δύο φορές...ναι είναι τεράστιος.  Η αγορά είναι λίγο τσουχτερή, ευτυχώς υπήρχε χριστουγεννιάτικο bazaar και ψωνίσαμε από εκεί κάποια πράγματα. 

Εννοείται πως πρέπει να επισκεφτείται τη Disneyland, το εισιτήριο μας κόστισε 49 ευρώ για τον καθένα και 27 ευρώ και για τους δυό να πάμε και να γυρίσουμε.  Την Κυριακή, που πήγαμε εμείς το πάρκο ανοίγει στις 09:00 και κλείνει στις 22:00.  Ήμασταν όλοι μέρα εκεί, το καταευχαριστηθήκαμε.  Έχει πολλά εστιατόρια και όχι δεν είναι τσουχτερά, διότι απλά σερβίρουν μενού και έτσι με 12 ευρώ το άτομο τρώς μια χαρά και πίνεις και το νερό σου....το νερό είναι πανάκριβο...αχ Ελλαδίτσα.



Στο Μιλάνο μείναμε μόνο μια μέρα, το Duomo ήταν φανταστικό, δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανέβουμε γιατί κλείνει στις 16:00 αλλά next time σίγουρα.  Αψίδες, κάστρα, πύργους, αυτά είδαμε και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ είπιαμε καπουτσίνο....αχ αυτή η Ιταλία.

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Πολλά και όμορφα κάνατε. Μια χαρά.
Στα επόμενα εύχομαι!

Stou είπε...

Ευχαριστώ, και εγώ ελπίζω.

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...