Παρασκευή, Αυγούστου 13, 2010

Μαγιόρκα-Ίμπιζα-Φορμεντέρα On a low budget

Απο πέρισυ θυμάμαι με το αμόρε πόσο θέλαμε αυτό το ταξίδι και βέβαια δεν ξεχνώ το πώς μας πήγε εκείνο το καλοκαίρι.  Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και τόσο "on a low budget" ένα 10ήμερο ταξίδι στην Μαγιόρκα και στην Ίμπιζα.  Αλλά σκεφτόμενη ότι τα χρήματα αυτά τα μάζευα από καιρό, δεν νομίζω πως ένοιωσα πίεση.

Η Μαγιόρκα ήταν υπέροχη, βέβαια πρέπει να ψάξεις για να βρείς παραλίες που θα μετρηθούν με αυτές στην Ελλάδα αλλά και η ιδέα ότι βρίσκεσαι στο εξωτερικό και ένα τόσο εξωτικό όνομα "Mallorca" σε "φτιάχνει".  Γυρίσαμε σχεδόν το μισό νησί με το αμόρε, τις 3 πρώτες μέρες κουραστήκαμε πολύ, βγάλαμε αρκετές φωτό μέχρι που έριξα την φωτογραφική μηχανή στην άμμο.  Μετά ήρθε η σειρά του κινητού.  

Η Ίμπιζα είναι εξίσου όμορφη και το σημείο στο οποίο μείναμε ήταν αρκετά ήσυχο.  Δεν μπορώ να πω πως έζησα τα πάρτυ και τις πολυκοσμικές νύχτες της Ίμπιζα, μπορώ όμως να πώ ότι είχε πολούς τουρίστες, ήταν πάμφτηνη σε σχέση πάντα με ένα ελληνικό νησί και καταπράσινη όπως και η Μαγιόρκα.  Πολύ πράσινο σας λέω!!!
Ενημερωτικά το ταξίδι συνολικά κόστισε περίπου 2,500 ευρώ με 7 νύχτες στην Μαγιόρκα και 3 νύχτες στην Ίμπιζα, plus ένα μονοήμερο ταξίδι στην Φορμεντέρα, όπου εκεί με τα καταγάλανα, Caribbean like, "δεν θέλω να βγώ από μέσα" νερά της, έπαθα ηλίαση.

Formentera island

Soller Train

Bellver Castle
Waterpark Magaluf

6 σχόλια:

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

απίθανες φωτογραφίες, απίθανο ταξίδι!!! Οσο για τα 2500, μην είσαι και πολυ σίγουρη ότι 7 μέρες σε ελληνικό νησί (αεροπορικώς κιόλας) θα στοίχιζε λιγότερο! Αντε να δούμε, πότε θα ανηφορίσετε και στα μέρη μας ! Φιλιά!

Estrella is little miss Greeky είπε...

2500 για 10 μέρες Γιωργία μου, για 10!!! Πού τέτοια τύχη σε ελληνικό τουριστικό νησί (αεροπορικώς κιόλας). Να σε πω, ψηνόμαστε για ένα ταξίδι με τη μηχανή το φθινόπωρο. Αλλά ένα καλό ξενοδοχείο κοντά σου με πάρκιν γιατί το μωρό φοβάται. Να σε δώ κι όλας.

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Ξενοδοχειάκι-σπα, μέσα στα έλατα, με φυλασσόμενο πάρκιν και απίθανα μεταλλικά νερά. Μισή ωρίτσα από εμάς. Το μωρό να μην φοβάται, η Βουλγαρία νομίζω ότι είναι πλέον πιο ασφαλής από την Ελλάδα. Θα σας περιμένουμε!

Estrella is little miss Greeky είπε...

Μπα, μην νομίζεις, το μωρό φοβάται και μέσα στην Ελλάδα με την μηχανή. Μέσα στο πλοίο...ρε παιδί μου κάθεται και την προσέχει...Οπότε, φαντάσου να τον πάω σε ξένη χώρα.

Σοφία είπε...

Τέλειο ακούγεται το ταξίδι! Διάβαζα πρόσφατα μια ταξιδιωτική έρευνα που έδειχνε ότι Ισπανία και Πορτογαλία είναι πλέον πολύ φτηνοί προορισμοί σε σχέση με την Ελλάδα αλλά και με την Τουρκία, που έχει φτάσει να είναι λίγο ακριβότερη από την Ελλάδα!!!

Estrella is little miss Greeky είπε...

Σοφάκι, 3 μπύρες και ένα πιάτο νάτσος με διάφορα ντιπ 14 ευρώ. 2 ποτά 7 ευρώ. Ταβέρνες 30-60 ευρώ το πιο ακριβό που πήγαμε (βέβαια παίζει ρόλο και πού θα πάς, αλλά γενικά βγαίναμε σε τουριστικά μέρη), μόλις γυρίσαμε στην Ελλάδα πήγαμε στο La Costa και για 4 ποτά πληρώσαμε 34 ευρώ. Do the math.

Επιστροφές-Καταστροφές

-Αγαπητό μου ημερολόγιο σε πεθύμησα και γύρισα να δω τι κάνεις.  Και διάβασα όλες μου τις αναρτήσεις από το 2009 και συγκινήθηκα λιγάκι, μωρ...