Τους τα είπα και ξελάφρωσα.


10 σχόλια

Βγαίνεις για καφέ;  Αν ναι, πόσες φορές την εβδομάδα;  2?  
Πάς για φαγητό σε εστιατόριο/ταβέρνα;  Αν ναι, πόσες φορές τον μήνα;  1?
Βγαίνεις για ποτό;  Αν ναι, πόσες φορές την εβδομάδα;  1?
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως ο καφές κοστίζει 4 ευρώ επί δύο άτομα μας κάνουν 8 ευρώ, συν τα τσιγάρα, συν την βενζίνη 10 ευρώ επί δύο φορές την εβδομάδα, ισούται με 20 ευρώ επί 4 εβδομάδες τον μήνα 80 ευρώ.
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως για δύο άτομα το μίνιμουμ σε μια ταβέρνα είναι 40 ευρώ.
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως το ποτό έχει 6 ευρώ επί δύο άτομα 12 ευρώ, συν τα τσιγάρα, συν την βενζίνη 15 ευρώ επί 4 εβδομάδες τον μήνα 60 ευρώ.
80€+40€+60€=180€ τον μήνα για εξόδους.
180€ επί 12 μήνες τον χρόνο μας κάνει 2,160€.
Σταματήστε πια να μου τα πρήζετε για τις επιλογές μας και τα ταξίδια που έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, εν όψη κρίσης και πριν την κρίση, ότι τα ταξίδια είναι πολυτέλεια, όταν εσείς οι ίδιοι ξοδεύετε 2,160€ ετησίως για καφέ, ποτό και φαγητό.
Εγώ την γυναίκα που είχα στο σπίτι 90 ευρώ τον μήνα, την σταμάτησα.
Πόσες φορές ερχόταν;
2 τον μήνα.
Και πότε την σταμάτησες;
Τώρα.
Γιατί την σταμάτησες τώρα;, τόσο καιρό μας λέτε να κόψουμε έξοδα, να σταματήσουμε τα ταξίδια, να πουλήσουμε τα αυτοκίνητα, να φύγουμε από το σπίτι γιατί έρχεται κρίση.  Εσύ γιατί σταμάτησες την καθαρίστρια τώρα;  Δεν έβλεπες ότι έρχεται κρίση;
Μερικές φορές καλύτερα να μασάμε, παρά να μιλάμε.  Γιατί αντί να βοηθάμε, δημιουργούμε στον κόσμο εμμονές.  Ναι, υπάρχει κρίση και ναι θα χρειαστούμε βοήθεια και υποστήριξη.  Θα αναπροσαρμοστούμε, θα ξανά θέσουμε προτεραιότητες, θα αλλάξει η ζωή μας, θα κάνουμε επανάσταση, δεν ξέρω τι θα κάνουμε.  Ο καθένας να κοιτάει την καμπούρα του και να μην κρίνει την ζωή των άλλων.  Αυτό δεν είναι βοήθεια ούτε υποστήριξη.  Αυτό είναι κριτική.  
Like:
{[['']]}

10 comments

Από το Blogger.